Actueel

“We cannot make good news out of bad practice” Edward R. Murrow

 

VANAF 01-01-2018 WORDEN DE ACTUALITEITEN BIJGEHOUDEN OP HET BLOG VAN DE STICHTING VACCINVRIJ

Ga naar www.stichtingvaccinvrij.nl/blog voor nieuwe blogpost’s over alles wat met vaccineren te maken heeft. Onder de categorie ‘(NIET) in het nieuws’ vind u specifiek wat er de afgelopen tijd in de media verscheen… Of juist niet!

 

1 januari 2018 – Het HPV-vaccin is NIET veilig!

Recente info bijgehouden tot januari 2018 geeft aan dat er 82428 meldingen zijn gedaan van bijwerkingen.

Bron:www.vigiaccess.org/
Onderaan de pagina ‘I accept’ aanklikken, dan ‘Searched’, dan ‘Cervarix’, dan ‘Advers drug reactions’…

Interessant om die verschillende rubrieken even aan te klikken (age-distribution-adr’s-sex)

ADR’s:
Blood and lymphatic system disorders (1872)
Cardiac disorders (2283)
Congenital, familial and genetic disorders (269)
Ear and labyrinth disorders (1588)
Endocrine disorders (334)
Eye disorders (4684)
Gastrointestinal disorders (14782)
General disorders and administration site conditions (44733)
Hepatobiliary disorders (246)
Immune system disorders (1735)
Infections and infestations (4405)
Injury, poisoning and procedural complications (11401)
Investigations (12509)
Metabolism and nutrition disorders (1676)
Musculoskeletal and connective tissue disorders (13768)
Neoplasms benign, malignant and unspecified (incl cysts and polyps) (998)
Nervous system disorders (36449)
Pregnancy, puerperium and perinatal conditions (1167)
Product issues (86)
Psychiatric disorders (4770)
Renal and urinary disorders (1064)
Reproductive system and breast disorders (3008)
Respiratory, thoracic and mediastinal disorders (5455)
Skin and subcutaneous tissue disorders (13849)
Social circumstances (1709)
Surgical and medical procedures (2104)
Vascular disorders (5273)

 

1 januari 2018 – Verplicht vaccinatieschema (11 vaccins) Frankrijk

We leven mee met de ouders van kindjes die vanaf vandaag geboren zullen worden in Frankrijk. Ongevaccineerd zullen ze voortaan niet meer toegelaten worden op de crèche, (kleuter)school, sportkampen en andere activiteiten. Totale sociale uitsluiting… Dat heet dan ‘democratie’ (meer dan de helft van de bevolking is het oneens met deze maatregel).

Poll in Le Figaro in Frankrijk: ‘Bent u het eens met het verplichte vaccinatieschema voor alle kinderen (11 vaccins) per 1 januari 2018?’
Ja: 46%
NEE: 54%

Bron:www.lefigaro.fr

 

30 december 2017 – Na Frankrijk wil ook Denemarken een diepgaand onderzoek over de toxische werking van aluminium in vaccins

Na Frankrijk (op initiatief van professor Roman Gherardi) wil ook Denemarken een diepgaand onderzoek over de toxische werking van aluminium in vaccins. Dit naar aanleiding van de studie van professor Christopher Exley, die eveneens een onbetwist verband legt met de toename van auto-immuun ziektes wereldwijd. Een pas opgerichte organisatie, waarin nationale en internationale deskundigen zetelen, heeft een crowdfunding opgestart om fondsen te verzamelen dit onderzoek te bekostigen. ‘Het is overduidelijk dat vaccinfabrikanten en overheden onze zorgen niet delen en ernstige bijwerkingen afdoen als een ‘aanvaardbaar risico’ en dit zou voor iedereen onaanvaardbaar moeten zijn’, zegt Christopher Exley.

Bron:www.patientdanmark.dk

26 December 2017 – Steeds meer allergieën bij kinderen

Kinderen hebben steeds meer last van allergieën. Dat blijkt uit onderzoek van de Isala Klinieken in Zwolle. Het aantal kinderen met één of twee positieve allergietests in de regio Zwolle is in twintig jaar tijd met bijna 10 procent gestegen.
Bron:www.ad.nl

Aanvulling
Ze zouden eens contact moeten opnemen met Prof. dr. Willem van Eden, hoogleraar immunologie aan de Universiteit van Utrecht, die al in 2005 een duidelijk verband zag tussen vaccinatie en de toename van allergie en astma en doelt hierbij op de hygiënehypothese (link van deze tekst helaas verdwenen van internet). Volgens deze theorie is het immuunsysteem van kinderen bij geboorte nog niet in balans: vooral afweercellen van het type TH-2 zijn dan actief; de stoffen die deze cellen produceren maken het kind gevoelig voor allergieën en astma. Pas nadat het kind een aantal flinke infecties heeft doorgemaakt, komt het afweersysteem in evenwicht en verdwijnt die gevoeligheid. Vaccins verhinderen in feite dat dit systeem in balans komt. Volgens de hoogleraar wordt het aantal TH-2 cellen door vaccinaties ook nog eens vergroot waardoor de kans op allergische reacties toeneemt. Dit zou betekenen dat vaccinatie allergische reacties stimuleert. We denken slimmer dan de natuur te zijn. Infecties opgelopen in onze kindertijd hebben er voor gezorgd dat we op latere leeftijd daar profijt van hebben.
Willem van Eden is lid van de gezondheidsraad (commissie Rijksvaccinatie programma en de beraadsgroep infectie en immuniteit) en lid van EVAG, de vaste commissie Europees vaccin beleid, van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).
Bron:www.uu.nl
Parsifal studie uit 2006 (tekst RIVM)
Opmerkelijk van de PARSIFAL-studie, die werd uitgevoerd in 5 Europese landen (Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Nederland en Zweden), is dat er zowel bij boerenkinderen als antroposofische kinderen (MEER kinderziektes, want NIET gevaccineerd) sprake is van een hogere infectiegraad op jonge leeftijd, dus een interessante controlegroep om deze theorie te onderzoeken. De resultaten lijken de theorie te ondersteunen want astma en andere immuunziekten komen in beide groepen minder voor!

Bron:http://library.wur.nl

25 December 2017 De wetenschap op drift, waar is het einde?

`Genoomvaccins kan je snel ontwikkelen wanneer een virus als zika of ebola plots verwoestend uithaalt. Ze zitten al decennialang in de pijplijn. Een tiental zit nu in de fase van klinische proeven. De vaccins bestaan uit DNA of RNA dat codeert voor de gewenste eiwitten.Bij inenting dringen de genen binnen in de cellen, die als reactie een hoop van die eiwitten produceren.`
Bron:www.eoswetenschap.eu

24 December 2017 Timestrip lanceert ‘smart indicator’ voor vaccinatie pasgeborenen

Wanneer zijn wij aan de beurt? Het Britse Timestrip heeft op basis van eigen technologie een zogeheten Vaccine Indicator Reminder (VIR) band ontwikkeld die worden gedragen voor pasgeborenen en die moeders moeten vertellen wanneer het tijd is voor de volgend vaccinatie. Na 14 weken zijn de pasgeborenen dan ingeënt tegen negen ziekten.De oplossing moet vooral worden ingezet in onderontwikkelde gebieden waar weinig medische kennis heerst en een gebrek is aan opgeleid personeel.

Bron:www.icthealth.nl

December 2017 – HPV-vaccin voor jongens stilzwijgend ingevoerd in België

Stilzwijgende invoering van het HPV-vaccin voor jongens van 12/13 jaar in België (hier werd geen ruchtbaarheid aan gegeven in de pers) en vanaf 1 januari 2018 vergoed door het ziekenfonds.

Bron:www.bondmoyson.be

12 december 2017 – Griepprik slechts voor 10% werkzaam

En zo vinden ze elke keer weer een ander excuus. Dit jaar krijgen de eieren de schuld voor alweer een mismatch.

Bron:www.fiercepharma.com

 

4 december 2017 – Sanofi op de knieën

Het schandaal met het desastreuze denguevaccin in de Philipijnen wordt alleen maar groter nu bekend werd dat Sanofi het vaccin al had ingevoerd, voordat er een contract was getekend met de overheid. Plus dat het om heel wat meer kinderen gaat dan oorspronkelijk gezegd: ‘Around 837,556 public school students received Dengvaxia’

Bron:www.rappler.com

 

3 december 2017 – Vaccinatiebeleid wordt ‘aangescherpt’ door heel Europa

Korte samenvatting van de EU-Roadmap aanscherpen vaccinatie

“De aanbeveling van de Raad is gericht op versterking van de coördinatie tussen de lidstaten en samenwerking met de industrie en andere belanghebbenden op EU-niveau om vaccinatieprogramma’s in heel Europa te versterken en te consolideren, de vaccinatiegraad te vergroten en de paraatheid op EU-niveau op het gebied van gezondheid te vergroten”

Het heeft o.a. tot doel:
– ervoor zorgen dat de toegang tot vaccins voor de EU-bevolking gelijkgetrokken wordt voor de meest kwetsbaren;
– het effectief aanpakken van de weerstand tegen vaccins

In december 2017 wordt een openbare raadpleging gedurende 4 weken geopend voor burgers, patiëntenorganisaties, 3 vaccinindustrieën, verenigingen van gezondheidswerkers, het maatschappelijk middenveld, internationale organisaties en de wetenschappelijke gemeenschap. (4 dec – 1 jan)

Bron:www.ec.europa.eu

 

3 december 2017 – Meer dan 730.000 kinderen op de Filipijnen gevaccineerd met gevaarlijk vaccin

De Filipijnse overheid heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar de immunisatie van meer dan 730.000 kinderen met een dengue-vaccin dat is geschorst na een aankondiging van het Franse geneesmiddelenbedrijf Sanofi dat het in sommige gevallen de ziekte zou kunnen verergeren.
Bron: Bron:www.theguardian.com

Meer dan 733.000 kinderen hebben het wel al gekregen, dus wordt gevreesd voor het ergste.
Bron: Bron:www.nieuwsblad.be

Maar de bijsluiter (vaccin op de markt sinds 2015) vermeldt toch die serieuze bijwerkingen? Ze wisten het dan toch? Russische roulette? Ook hier wordt dus het voorzorgsprincipe weer met voeten getreden. ‘Als het niet zeker is dat iets 100% veilig is voor de volksgezondheid, zou het voorzorgsprincipe van toepassing moeten zijn’.
Bron:www.mims.com

 

28 november 2017 – ‘Deskundigen vinden griepprik voor alle kinderen prima idee’ Wij niet eerlijk gezegd

Kinderen worden door deskundigen gezien als ‘grote verspreiders’ van het influenzavirus. Volgens omstreden viroloog Ab Osterhaus: “Je ziet regelmatig dat de ouders van een kind met griep zelf ook ziek worden. Maar vooral opa’s en oma’s lopen risico, omdat zij een lagere weerstand hebben en een griep dus ernstigere gevolgen kan hebben.”
Bron:www.rtlnieuws.nl

Reactie Vaccinvrij: Toch bijzonder te zien wat ze de laatste tijd uit de kast halen: ‘kinderen vaccineren om ouderen te beschermen’. Dat zagen we al na die hepatitis a ‘uitbraken’ op scholen het afgelopen jaar. Kinderen in allerijl inenten (voor wie het helemaal niet nodig was – maar ook met het argument om de volwassenen te beschermen) en nu weer met de griepprik.

 

November 2017 Is Roemenië het volgende land waar vaccins verplicht zullen worden?

Volgende week zal in het Roemeense parlement besloten worden of vaccinatie van kinderen en volwassenen verplicht wordt. Op dinsdag en woensdag zal de commissie voor volksgezondheid in de kamer van afgevaardigden het eindverslag over deze wet voltooien nadat zij de ingediende amendementen hebben beoordeeld. De 13 organisaties die zich tegen deze wet verzetten, ondertekenden een memo die werd voorgelegd aan politieke partijen, dienden een reeks amendementen in en namen deel aan het werk van de mensenrechtencommissie. De Parent Alliance organiseert, in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties, protesteren om wetgevers te laten zien dat ze het niet eens zijn met de verplichting om volwassenen en kinderen te vaccineren…

Bron:www.facebook.com

De verplichting zal dan niet alleen voor kinderen gelden…
‘According to the bill, the categories of compulsory vaccinations are: vaccinations included in the National Vaccination Calendar for children, vaccinations imposed by epidemiological situations (which involves vaccination as an intervention measure to limit vaccine-preventable diseases), vaccinations for medical and sanitary staff in public and private sanitary units, and vaccination for other staff in public and private facilities who, through the nature of their activity, are exposed to infectious diseases.’

Bron:www.romania-insider.com

 

26 oktober – Sacrificial Virgins – drie delige documentaire over het HPV vaccin

Screen Shot 2017-10-29 at 14.14.42

Sacrificial Virgins – so named because the vaccine is often given to girls before they become sexually active – is a film in three parts written and narrated by Joan Shenton and directed by Andi Reiss.This new 3 part documentary asks just how safe is the HPV Vaccine.

Link: www.anhinternational.org

 

Najaar 2017 Animo voor griepvaccins blijft verder dalen

2017: ongeveer 3 miljoen mensen halen griepprik. 2015: Joost Timmermans, coördinator van het grieppreventieprogramma van het RIVM bevestigt dat huisartsen dit jaar 3,4 miljoen vaccins bestelden, terwijl dit er vorig jaar nog 3,5 miljoen waren. De afname van bestellingen is al zes jaar gaande, zegt Timmermans: ‘In 2010 werden er nog 4,03 miljoen vaccins besteld door huisartsen, dus er is inmiddels een daling van ongeveer 600.000, terwijl er in principe een toenemende doelgroep van ouderen is.’

Bron:www.medischcontact.nl

 

25 oktober 2017 – Duitsland tegen vaccinatieplicht

Hoewel Angela Merkel VOOR vaccineren is, heeft ze zich uitgesproken TEGEN een vaccinatieplicht…

Bron:https://presse-augsburg.de

 

25 oktober 2017 – Frankrijk voor vaccinatieplicht

De stemming in Frankrijk is plotseling omgeslagen en de pers legt nu maar de verantwoordelijkheid voor het verplicht stellen van het vaccinatieprogramma bij de burger. “De burger heeft er tenslotte om gevraagd vaccins te verplichten.” ‘De burger’ refereert dan aan twee door de vorige minister vorig jaar opgestarte commissies die zich moesten buigen over het complexe vaccinatievraagstuk. Eén commissie bestaande uit ‘deskundigen’ (de farma), de tweede met een handjevol vooraf geselecteerde burgers, die hun mening mochten geven over het wel of niet verplichten. En op dat rapport heeft de minister van gezondheid zich gebaseerd en haar conclusies, plus kant-en-klaar dossier, aan haar opvolgster (ook met nauwe banden binnen de farma) kunnen overhandigen. President Macron kwam direct na zijn benoeming met het nieuws dat zijn regering een vaccinatieplicht zou invoeren (niet besproken tijdens zijn verkiezingscampagne). Macron die tijdens de campagne kon rekenen op de steun en actieve inzet van Serge Weinberg, Raad van Bestuur van Sanofi, belangrijkste producent van vaccins in Frankrijk…

Bron:www.lemonde.fr

 

25 oktober 2017 – Roemenië overweegt vaccinatieplicht

En ook in Roemenië geven ze de mazelenuitbraak als reden op voor het verplichten van het hele vaccinatieschema (net als in Italië en Frankrijk) en geheel volgens het Europian Vaccine Action Plan

Bron:www.romania-insider.com

Meer info over het Europian Vaccine Action Plan dat aan de basis ligt van de ‘plotselinge’ golf van verplichtingen in Europa:

Keuzevrijheid of Verplichting? www.stichtingvaccinvrij.nl

 

21 oktober 2017 – Grrrrrrriep!

Trouw: ‘De r zit in de maand en de prikken liggen klaar. Griepspuit halen of niet? Feiten over een vaccinatieprogramma.’ Jaap van Dissel – directeur van het RIVM: “Bedenk wel, geen enkel vaccin is perfect. Ook het mazelen- of poliovaccin niet. Ook die vaccins zijn niet altijd met gerandomiseerde studies bewezen. Daar hoor je niemand over.”

Bron:www.trouw.nl

 

21 oktober – Zwangeren pas toch op – kennis tekort!

De Vlaamse overheid zegt (informatie bestemd voor de burger via websites/folders/ posters): ‘Vaccineren tegen griep tijdens de zwangerschap is veilig voor moeder en kind’.

Diezelfde overheid publiceert op 21 okt. in een nieuwsflits (informatie bestemd voor professionals) een heel ander geluid: ‘GEBREK aan wetenschappelijke duidelijkheid over de werkzaamheid van het vaccin maakt het moeilijk om de impact van vaccinatie tijdens de zwangerschap grondig te evalueren. Studies hierover spreken elkaar tegen of zijn van ONVOLDOENDE kwaliteit.’

Bron:www.vaxinfopro.be

 

21 oktober – Zwangeren pas toch op CDC vindt link tussen griepvaccin en miskramen

En wanneer beleidsmakers, zoals het CDC, dan ook nog eens tot de ontdekking komen dat het griepvaccin wel eens een verklaring zou kunnen zijn voor de toename van MISKRAMEN, dan zijn kritische vragen over de (niet onderbouwde) veiligheid van het inenten van zwangeren helemaal terecht!

Bron:www.cidrap.umn

 

21 oktober 2017 – Kinkhoestvaccin faalt – geen geld meer besteden aan nieuwe studies alstublieft, maar ouders voorlichten

De BERT is weer een nieuwe studie die onderzoek doet naar langdurige bescherming tegen kinkhoest door het geven van een herhalingsvaccinatie tegen kinkhoest.

Bron:www.rivm.nl

Maar intussen worden zwangeren wel al ingeënt met hetzelfde vaccin (Boostrix), terwijl effectiviteit nog steeds een probleem is. En hoe zit het met de veiligheid van dit vaccin voor de ongeboren vrucht???


Een overzichtje van de RIVM-studies (met ‘flitsende’ namen) die de afgelopen jaren werden uitgevoerd en/of nog gaande zijn (5 alleen al over het falende kinkhoestvaccin).

KIM: wetenschappelijk onderzoek naar de afweer tegen kinkhoest door vaccinatie op de lange termijn.
TIM: wetenschappelijk onderzoek onder tieners naar de beste leeftijd voor een tweede vaccinatie tegen Meningokokken C (MenC).
PIM: een studie om de effecten van alternatieve en gereduceerde vaccinatieschema’s tegen pneumokokken te meten.
PIEN: onderzoek naar de cellulaire en humorale immuunresponse geïnduceerd door de pneumokokkenvaccins.
OKIDO: onderzoek naar de aanwezigheid van pneumokokkenbacteriën in de neusholte (dragerschap).
MIKI: aanstaande moeders worden tijdens hun zwangerschap gevaccineerd tegen kinkhoest. In de studie onderzoeken we of de baby’s in de eerste maanden na de geboorte dan beter beschermd zijn tegen kinkhoest.
VIKING: met deze studie wordt onderzocht hoe de bescherming tegen kinkhoest zich opbouwt na
een extra kinkhoestvaccinatie op volwassen leefijd.
HAVANA: deze studie onderzoekt hoe vaak HPV-infecties voorkomen bij zowel vrouwen die wel als vrouwen die niet tegen HPV zijn gevaccineerd.
PIENTER: ‘Peiling Immunisatie Effect Nederland Ter Evaluatie van het Rijksvaccinatieprogramma’. Het PIENTER-onderzoek wordt uitgevoerd tussen februari 2016 en december 2017. Landelijk onderzoek naar afweer tegen bepaalde infectieziekten. Totaal ruim 26.000 inwoners tussen 0 en 89 jaar oud.
En daar kunnen we er nu weer eentje aan toevoegen:
BERT: onderzoek naar langdurige bescherming tegen kinkhoest door het geven van een herhalingsvaccinatie tegen kinkhoest.

 

20 oktober 2017 – Wat we kunnen leren uit het archief?

Archief van Medisch Contact waar alle edities vanaf 1945 (!) tot heden zijn opgeslagen. Een voorbeeld: 26 augustus 1988:

‘Zal onder de huidige bezuinigingsdrift de jeugdgezondheidszorg in Nederland zich in Amerikaanse richting ontwikkelen? Naar aanleiding van een studiereis naar de Verenigde Staten schetst Mw. F. B. Diepeveen, jeugdarts bij de Gezondheidsdienst Westelijke Mijnstreek te Geleen, een beeld van wat ons mogelijk te wachten staat. In de Verenigde Staten worden de vaccinaties wel aanbevolen, maar de ouders moeten zelf het initiatief nemen om hun kind te laten vaccineren. ALLEEN een inentingsbewijs voor mazelen moet worden getoond voordat een kind kan worden toegelaten tot een school. Verdere inentingen zijn NIET VERPLICHT. Er zijn nu nog maar enkele vaccinfabrikanten die het aandurven om vaccins op de markt te brengen (twee fabrikanten voor DKT, één voor oraal polio- en één voor BMR-vaccin) in verband met de risico’s op schadeclaims voor lichamelijk letsel, mogelijk veroorzaakt door vaccinatie. Er werd bijvoorbeeld in 1985 voor 3,2 miljard dollar geëist in 220 rechtzaken. Men vreest dat er mogelijk binnenkort GEEN ENKELE fabrikant is die nog een vaccin op de markt wil brengen in de Verenigde Staten.’

Bron: Medisch Contact Nummer 33/34 – 26 augustus 1988 – 43e jaargang www.medischcontact.nl

 

19 oktober 2017 – Waarschuwing Rotavirus vaccin

In België is het Rotavirusvaccin al ingevoerd. Nederland staat op het punt het rotavirus vaccin toe te voegen aan het RVP. De ervaring in België leert dat dit vaccin ernstige bijwerkingen heeft. Meer info op het blog over Rotavirus

Rotavirus – Waarschuwing van de Belgische overheid: ‘Het is wenselijk in de eerste weken (!) na toediening van een dosis van het rotavirusvaccin attent te zijn op klachten die kunnen wijzen op intestinale invaginatie, zoals ernstige buikpijn, aanhoudend braken, bloederige stoelgang, zwelling van de buik, hoge koorts. Het is belangrijk dat ouders op de hoogte gebracht worden van dit RISICO, en dat zij snel medische hulp zoeken wanneer deze symptomen optreden.’

Bron:www.vaxinfopro.be

 

16 oktober 2017 – Markting bureau’s draaien overuren voor griepprik

YvetteDe marketingbureaus in België draaien overuren bij het promoten van de griepprik! Dr. Geert Top, vaccinatie-expert van Zorg en Gezondheid: “Onze gezondheidsdoelstelling vaccinatie is om tegen 2020 80% van het gezondheidspersoneel te vaccineren tegen seizoensgriep. Yvette is het nieuwe boegbeeld van de campagne.’

Bron:www.zorg-en-gezondheid.be

 

16 oktober 2017 Marketing van vaccins bereikt nieuw hoogte(diepte)punt

België: ‘Alle apothekers zullen binnenkort een pin dragen met het opschrift “Ik ben gevaccineerd. U ook?” Bedoeling is dat ze de mensen die in hun apotheek over de vloer komen, aanspreken en aansporen om zich te laten vaccineren tegen griep en tegen pneumokokken.

Bron:www.vrt.be/vrtnws

Lees meer op het blog

 

13-10-2017 – Explosieve groei gebruik homeopathie

Volgens de WHO (World Health Organisation) is homeopathie de tweede geneeswijze ter wereld. Het wordt toegepast in 66 landen en het aantal gebruikers groeit snel.
Ook het bureau Transparency Market Research herkent deze trend. Volgens onderzoek is het gebruik van homeopathie is wereldwijd de afgelopen jaren explosief gestegen, vooral in Europa, Noord Amerika, Azië, het Midden Oosten en Afrika.
De behoefte aan maatwerk en het vertrouwen in homeopathie zorgen voor een significante groei. Verder speelt mee dat het besteedbaar inkomen in veel landen de afgelopen jaren is gestegen. Dit maakt het voor patiënten vaker mogelijk te kunnen kiezen voor een homeopathische oplossing die niet altijd door de verzekeraar wordt vergoed. Het onderzoeksbureau schat dat het wereldwijde gebruik van homeopathie tot en met 2024 met 18,2% zal toenemen. In Europa wonen de meeste homeopathie gebruikers, gevolgd door Azië en Noord Amerika.

Bron: Homeopathie Magazine september 2017 http://www.transparencymarketresearch.com

 

13 oktober 2017 – ZWANGEREN PAS TOCH OP!

Conclusie recente studie vaccineren griep zwangeren – samenvatting:
Of vaccinatie tijdens de zwangerschap het aantal ongunstige zwangerschapsuitkomsten kan voorkomen, is onvoldoende aangetoond. Studies hierover spreken elkaar tegen of zijn van onvoldoende kwaliteit. De auteurs besluiten dat het gebrek aan wetenschappelijke duidelijkheid over de incidentie van griep tijdens de zwangerschap en over de werkzaamheid van het vaccin tegen ernstige verwikkelingen, het moeilijk maakt om de impact van vaccinatie tijdens de zwangerschap grondig te evalueren.

Bron: http://www.sciencedirect.com

Het CDC ontdekte ook (onbedoeld/onverwacht) een mogelijk verband tussen de toename van miskramen en het griepvaccin.

Bron:www.cidrap.umn

 

10 oktober 2017 – ‘Dicht bij de bron’ verhoogt vaccinatiegraad?

De Franse autoriteiten hebben inmiddels besloten om (als experiment) apothekers het groene licht te geven om het griepvaccin toe te dienen aan hun cliënten. Reden: het optrekken van de vaccinatiegraad, ‘dicht bij de bron’.

Bron:www.ordre.pharmacien.fr

 

27-09-2017 – Advies van de Gezondheidsraad voor weer een nieuw vaccin. Rotavirusvaccin:

‘De raad adviseert in ieder geval kinderen te vaccineren die te vroeg geboren zijn, een laag geboortegewicht hebben of een aangeboren afwijking. De Gezondheidsraad staat ook positief tegenover het vaccineren van alle kinderen tegen rotavirus via het Rijksvaccinatieprogramma.’

Met deze kanttekening: ‘Vaccinatie kan echter mogelijk ook een toename van invaginaties, een vorm van darmobstructie, bij pas gevaccineerde kinderen veroorzaken, in de orde van grootte van maximaal vier gevallen per jaar. Deze aandoening kan ernstige gevolgen hebben, maar is meestal goed te behandelen.’

Bron: www.gezondheidsraad.nl

Meer info op het Blog van Vaccinvrij: vaccinvrij.nl/blog/rotavirus-vaccin/

 

3 september 2017 – 10 verplichte vaccins in Italië vanaf 1 september, MAAR:

‘De wet blijkt nog niet te handhaven. Men wilde alle kinderen voordat de school begon gevaccineerd hebben, maar dit blijkt logistiek niet haalbaar te zijn. Daarom heeft de regering afgelopen vrijdag bepaald dat ouders op school en in de crèche nog geen vaccinatiebewijs hoeven laten zien. Een kopie van een e-mail naar de gezondheidszorgafdeling waarin om een afspraak voor inenting wordt gevraagd, is voorlopig voldoende.’

Bron: www.e-pages.dk/trouw/117/article

 

05-08-2017 Aanvraag voor vergelijkende studie gezondheidstoestand gevaccineerde versus ongevaccineerde kinderen in USA

Interessant! US Senator Bill Posey (Florida – Republikein) blijkt eind juli officieel een door hem gesponsorde vergelijkende studie aangevraagd te hebben aangaande de gezondheidstoestand gevaccineerden vs ongevaccineerden, waarbij ook de toename van autisme aandacht zal krijgen.

Bron: www.congress.gov/bill/115th-congress/house-bill/3615

 

03-08-2017 Huisarts Hans van der Linde in Trouw: “Waarom we moeten stoppen met de griepprik”

“Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde sprak zich onlangs in een hoofdredactioneel commentaar afwijzend uit over griepvaccinaties. Royale beloning van huisartsen draagt volgens dat commentaar bij aan instandhouding van griepinentingen.

Het vereiste onderzoek naar het nut van griepvaccinatie is eenvoudig uitvoerbaar, duurt slechts negen maanden en kost maar een fractie van het bedrag dat we jaarlijks aan griepvaccinaties uitgeven.

Waarom is dat onderzoek nog nooit gedaan? Vaccinproducenten zullen financieel voordeel hebben bij onderzoek dat aantoont dat griepvaccinatie nuttig is. Een miljardenvoordeel, want overheden zullen veel meer mensen laten inenten. Toch hebben vaccinproducenten dat onderzoek nooit gedaan. Die constatering spreekt boekdelen. Producenten weten dat ze met onderzoek hun huidige miljardenomzet in de waagschaal stellen.”

Bron: www.trouw.nl/opinie

 

Juli 2017 Honderd ouders van kinderen met vaccinatieschade gaan vaccinfabrikanten voor de rechter dagen

Op initiatief van Martine Ferguson-André zullen 100 ouders van kinderen met vaccinatieschade in september 4 vaccinfabrikanten voor de rechter dagen in Parijs. Dit zijn: Sanofi, Pfizer, Eli Lilly en GlaxoSmithKline. De door haar opgerichte beweging in Frankrijk wordt ondersteund door Robert Kennedy jr. Inmiddels kreeg Ferguson-André al enkele doodsbedreigingen en werd haar appartement doorzocht… Zij heeft er ook voor gezorgd dat ‘Vaxxed’ een paar maanden geleden werd vertoond in Parijs.

www.francetvinfo.fr/bof

Screen Shot 2017-07-24 at 14.34.45
Vaxxed

 

Juli 2017 De media negeren protesten in Italië

De afgelopen tijd is in alle grote kranten en op alle actualiteiten programma’s aandacht besteed aan de verplichting om te vaccineren in onder andere Italië. In Italië wordt er elke dag tegen deze beslissing geprotesteerd. Er zijn inmiddels meer dan een miljoenen mensen die van zich hebben laten horen. Waarom besteed de media hier geen aandacht aan???

Piazza1 Piazza2 Piazza3-1

Piazza4 Piazza5 Piazza6

Piazza7 Piazza8-1 Piazza9

Piazza10

 

In 2017 meer bof dan de mazelen

In 2017 zijn er volgens Atlas infectieziektes meer gevallen van de bof dan de mazelen. Waarom verschijnen er wel berichten in de media over het ‘gevaar’ van de mazelen en horen we niets over de bof???

Bof

In de lichtroze gebieden op onderstaand kaartje zijn in 2017 gevallen van de bof gemeld. Hierover lezen we niets in de media. www.atlasinfectieziekten.nl/bof
Screen Shot 2017-07-14 at 22.11.01

 

Mazelen

In de lichtroze gebieden op onderstaand kaartje zijn in 2017 gevallen van de mazelen gemeld. Er is minder mazelen dan bof. www.atlasinfectieziekten.nl/mazelen
Screen Shot 2017-07-14 at 22.12.59

 

22 juni 2017 Vaccinatiegraad daalt: Schippers zoekt naar verklaring

“Deskundigen gaan in opdracht van het kabinet onderzoeken waarom steeds meer mensen hun kinderen niet laten inenten. Zij moeten zich onder andere buigen over de vraag wat de beste manier is om ongegronde angst voor vaccinaties weg te nemen, schrijft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.”
Hoezo ongegrond?? Wat een vooringenomenheid! Bron: zorgnu.avrotros.nl

 

22 juni 2017 Hoogste Europese Rechtbank doet verrassende uitspraak over vaccins

De hoogste rechtbank in de Europese Unie heeft woensdag 22-06-2017 geoordeeld dat vaccins verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het krijgen van een ziekte, ook als nog geen bewijs is geleverd voor een verband. Nieuws op CNN en ook in België, maar genegeerd door de Nederlandse pers. De eerste keer dat het door de EU erkend wordt dat vaccinatieschade wel degelijk serieus genomen moet worden… Bron: www.demorgen.be
Uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie over de schadelijke gevolgen van vaccins in Frankrijk. Het betreft de in dit document besproken rechtszaak over het hepatitis B vaccin, aangespannen door familieleden van een in 2011 overleden man. Zij stelden een schadevordering in tegen Sanofi Pasteur MSD, de fabrikant van het vaccin: Bron: curia.europa.eu

 

20 juni 2017 Weer nieuw vaccin voor zwangeren in de pijplijn?

Naast de nu al aanbevolen DKT(P) en griepprik (deze voornamelijk in BE), kunnen zwangeren dan ook het advies voor een 13-voudige pneu verwachten. Het gaat in het artikel letterlijk over winstmarges van de farma. En dat het ene vaccin in omzet terugloopt, dus er nu iets nieuws op de markt komt om de cijfers op te krikken. Is het eind dan helemaal zoek? Wat volgt er nog meer?

Zwangeren zijn weer de proefkonijnen van de farma, want de bijsluiter vermeldt: ‘Er zijn geen gegevens over het gebruik van 13-valent pneumokokkenconjugaatvaccin bij zwangere vrouwen. Daarom dient het gebruik van Prevenar 13 vermeden te worden tijdens de zwangerschap.’ Plus de frequentie van >39° koorts, VAAK voorkomend. Iets wat toch juist moet worden vermeden tijdens de zwangerschap? Bron: www.fiercepharma.com

 

19 juni 2017 Een tekort aan vaccins en dan zijn ze opeens niet meer nodig?

Tekort hepatitis A vaccin
Europa heeft onvoldoende hepatitis A-vaccins om de vraag hiernaar op te vangen. Wie naar Zuid-Afrika, Turkije of Thailand afreist, krijgt nu niet meer het advies voor een hepatitis A-vaccin. En als een eerste vaccin minder dan drie jaar geleden is gegeven, dan is een tweede vaccinatie tijdelijk NIET meer nodig. Bron: www.nationalezorggids.nl

Tekort gele koorts vaccin
Wegens het gebrek aan gele koorts vaccin oordeelt de WHO dat zelfs EEN VIJFDE van de dosis al voldoende is (‘a fifth of a standard vaccine dose would still provide protection against the disease’). Bron: www.who.int

 

19 juni 2017 Lyme (teken) vaccin in de maak

De Universiteit van Gent is op zoek naar 140 kandidaten die 3x ingeënt zullen worden met een teken(Lyme)vaccin VLA15. Het enige beschikbare vaccin, LYMErix (GSK), werd in 2002 wegens ernstige bijwerkingen, m.n. artritis (rechtszaken), van de markt gehaald. Bron: www.gezondheid.be Persbericht van de Oostenrijkse fabrikant: www.valneva.com

 

03-05-17 Minder meiden kregen HPV-vaccinatie in 2016

RIVM: ‘In het voorjaar van 2015 kregen meisjes geboren in 2002 de uitnodiging voor hun HPV-vaccinaties. Na het laatste vaccinatieaanbod in 2016 is de eindstand van de opkomst van deze groep meisjes toegenomen tot 56 procent. Hiermee is de uiteindelijke opkomst 7 procent lager dan de bijna 63 procent van de meisjes geboren in 2001. Dat meldt het RIVM.
De oorzaak van deze daling is onbekend, maar een verband met verschillende mediaberichten in deze periode over onder andere vermeende bijwerkingen door HPV-vaccinatie en mogelijke lijmresten in injectienaalden ligt voor de hand.’ Bron: www.nationalezorggids.nl

 

26-04-17 De Morgen: Zo wil deze Harvard-prof dodelijke pandemieën helpen voorkomen

© Ellen Vader

Samenvatting bovenstaande artikel: Bill Gates en de WHO claimen 2 tot 3 miljoen kinderen wereldwijd (per jaar) te redden dankzij vaccins. Dit lijkt eerder een slag in de ruimte, want het is opvallend dat ze deze stelling nooit onderbouwen met bewijzen. Wel houdt het gelijke tred met de enorme inzet van ngo’s ter plaatse op het gebied van schoon water, voeding en educatieve gezondheidsadviezen en maatregelen.

Waarschijnlijk zal deze organisatie zich dan ook richten op het voorkomen van ziektes (en de oorzaak aanpakken, waardoor het massaal vaccineren van een al verzwakte bevolking dan geen prioriteit meer hoeft te zijn).
1. Tetanus bijvoorbeeld: een simpel steriel schaartje blijkt in de 3e wereldlanden vaak al te voldoen ter voorkoming van infecties tijdens de bevalling bij het doorknippen van de navelstreng.
2. HPV-infecties bijvoorbeeld: een simpele en goedkope azijnoplossing blijkt deze aandoening te kunnen genezen en te voorkomen (en wordt al grootschalig toegepast).
3. De verbeterde bestrijding van malaria heeft naar schatting 3,3 miljoen levens gered met bijvoobeeld het verspreiden van muggennetten en daarmee het aantal doden sinds 2002 bijna gehalveerd, blijkt uit de laatste editie van het World Malaria Report van de Wereldgezondheidsorganisatie. Enzovoorts… Bron: www.demorgen.be

Toelichting bij bovenstaande uitspraken en bronvermelding:

Ad 1. De inheemse vroedvrouw knipt de navelstreng vaak door met een scheermesje of een ander scherp voorwerp (zoals bamboe, glas, schelpen). Daarna wordt de navelstreng besmeerd meteen mengsel van onder andere spinrag, palmolie, klei, zout etc. Vervolgens mogen de moeder en het kind niet gewassen worden voor de daaropvolgende dagen totdat de navelstreng eraf valt. De moderne geneeskunde is hier heel erg op tegen, omdat het risico van een tetanus infectie dan heel groot is. Moderne vroedvrouwen en artsen gebruiken een klemmetje en knippen dan de navelstreng door met een steriel schaartje. Bron: webcache.googleusercontent.com

Ad 2. VIA (Visual Inspection with Acetic Acid). Deze methode verschilt het meest van de andere, vooral door zijn eenvoud. De methode is namelijk goedkoop en makkelijk uit te voeren, doordat de baarmoederhals alleen hoeft te worden aangestipt met azijnzuur. Uit het onderzoek hebben de onderzoekers dus kunnen concluderen dat VIA de meest geschikte preventiemethode is voor Kenia. Door toepassing van deze methode in Kenia komt de Female Cancer Foundation weer een stap dichter bij haar missie: baarmoederhalskanker de wereld uit helpen. Bron: www.blokvijf.nl

Ad 3. Afgelopen jaar konden er door geldgebrek maar 70 miljoen nieuwe muskietennetten worden verspreid in plaats van de voorziene 150 miljoen. In 2013 was dat probleem echter verholpen en werden er 136 miljoen netten geleverd. De WHO rekent voor volgend jaar op 200 miljoen netten. De WHO wil toewerken naar reductie van het aantal malariadoden onder kinderen met 75 procent ten opzichte van 2000. Als de vooruitgang van de afgelopen twaalf jaar kan worden vastgehouden in 2014, betekent dat een daling van de sterfte met 56 procent in alle leeftijdsgroepen en met 63 procent voor kinderen jonger dan vijf jaar. Bron: www.mo.be

 

12-04-2017 Twee nieuwsberichten op één dag over hetzelfde onderwerp, het poliovaccin…

© Ellen Vader

10.000 euro voor 30 dagen in container

‘Op de parking van het Universiteit Ziekenhuis van Antwerpen zullen dertig proefpersonen binnenkort een maand lang opgesloten zitten in 66 containers. Ze doen dat om een nieuw vaccin tegen kinderverlamming te testen. De Universiteit van Antwerpen start met een medische proef als onderdeel van een onderzoek naar een vaccin tegen polio. De proefpersonen krijgen in het containerdorp een levende, afgezwakte versie van het poliovirus ingeënt. Omdat het virus in het milieu zou kunnen terechtkomen door bijvoorbeeld de stoelgang van de proefpersonen of door menselijk contact, worden ze volledig afgesloten van de buitenwereld. Ze zullen tussen de 8.000 en 10.000 euro krijgen voor hun deelname. Belgen zullen alvast niet mogen meedoen. Enkel inwoners van landen waar de kinderen vroeger een zogeheten geïnactiveerd vaccin kregen, komen in aanmerking. Het gaat dan bijvoorbeeld over Nederlanders of Denen. De proefpersonen zullen de fysieke en psychologische testen met glans moeten doorstaan.’ Bron: nieuws.vtm.be

Achtergrondinformatie: in november 2015 (net anderhalf jaar geleden) werd bij de oproep door de Universiteit van Antwerpen helemaal niet gerept over isolatie tijdens de testperiode (proefpersonen konden gewoon naar huis en werk gaan). De vergoeding werd toen vastgesteld op 50 euro per controlemoment. De UA zocht toen met name vrijwilligers onder studenten van de Universiteit (500 in totaal – april 2017 resulterend in 30 personen met een beloning van 10.000 euro). Bron: UA (helaas van hun website verwijderd).

Blunder laboratorium zorgt voor eerste poliogeval in jaren

‘Een medewerker van het vaccin producerend bedrijf Bilthoven Biologicals (Bbio) in Bilthoven is tijdens een ‘technische handeling’ samen met een collega per ongeluk blootgesteld aan het poliovirus. Na controle bleek dat één van de twee betrokken mannen daardoor nu drager is van het poliovirus. Hij verblijft thuis in isolatie. ‘Ons productieproces is aan strikte regels gebonden, zo’n virus kan niet ontsnappen uit het gebouw.’ Bron: www.ad.nl

Achtergrondinformatie: ‘Het virus kan niet ontsnappen’, maar die persoon blijkt dus wel thuis te zijn, omringd door zijn huisgenoten. Het oraal vaccin staat erom bekend dat het virus via de ontlasting verspreid kan worden (zonder de persoon in kwestie ziek te maken). De extra vermelding in de nieuwsberichten: ‘De laatste uitbraak was in 1992-1993 en trad op onder personen die zich om religieuze redenen niet lieten vaccineren’, behoeft enige nuancering. Tijdens de 1992 epidemie waren de eerste twee poliopatiënten (jongen van 14jr en verpleegster van 23jr), BEIDE gevaccineerde leden van religieuze groepering. Het RIVM geeft bij een uitbraak dan ook de voorkeur aan het oraal poliovaccin. Bron: www.bmj.com

 

28-03-2017 – Oeps, foutje, sorry hoor… (en hoe de GGD zich in alle bochten wringt om dit goed te praten)

© Ellen Vader

In het nieuws op 28 maart 2017: ‘Fout van GGD – Meisjes krijgen een verkeerd vaccin’ Tijdens een groepsvaccinatie in Oostburg hebben 12-jarige meisjes het verkeerde vaccin gekregen. De meisjes hadden moeten worden ingeënt tegen baarmoederhalskanker, maar 52 van de 55 kregen het DTP-vaccin. www.omroepzeeland.nl

Wat vooral opvalt in dit artikel zijn de sussende, bagatelliserende uitlatingen van de GGD, die klakkeloos door de media worden overgenomen. We kunnen ons dan ook terechte (!) vragen stellen, want dit voelt niet goed, helemaal niet goed…

→ Waarom weigert bijvoorbeeld de hoofdverantwoordelijke van de GGD zich druk te maken over de vermelding in de bijsluiter dat dit vaccin (Revaxis van fabrikant Sanofi) NIET mag worden toegediend aan personen die binnen de vijf voorgaande jaren al een volledig vaccinatieschema doorlopen hebben? De GGD werd van dit feit op de hoogte gebracht. Een reactie hierop duurde even, want ze moesten natuurlijk zelf eerst de bijsluiter erbij pakken, bestuderen en er de volgende draai aan geven: ‘Dit is de beschrijving van de fabrikant om het vaccin goed te gebruiken. Dat wil zeggen dat wanneer je volledig gevaccineerd bent, het niet nodig is om binnen 5 jaar opnieuw dit vaccin te ontvangen. De ervaring die we in Nederland hier 50 jaar mee hebben, leert dat die kinderen de eerste 24 uur iets meer kans hebben op lokale reacties maar daarna daar geen gevolgen meer van ondervinden.’ Nee dokter, excuses, maar we spreken niet dezelfde taal, want er staat wel degelijk in de bijsluiter ‘NIET toedienen’. En u heeft beslist GEEN 50 jaar ervaring met DIT vaccin (pas sinds januari dit jaar in Nederland gebruikt ter vervanging van het (tijdelijk?) niet meer verkrijgbare dtp-vaccin en in 2004 op de Europese markt gebracht).
→ Voorbeeld van enkele argumenten die de GGD Zeeland aanhaalt om de ouders en meisjes via de media gerust te stellen: ‘3 jaar langer beschermd’ – ‘Het DTP-vaccin is een vaccinatie die je nodig hebt bij reizen naar het buitenland’. Met andere woorden, zie het maar als een pluspunt…
→ De nieuwslezer op het journaal maakte het helemaal bont toen hij een GGD-verantwoordelijke citeerde die beweerde dat het ‘niet erger is dan een keertje teveel paracetamol innemen’…

En zoals te verwachten worden die meisjes bij wie het die dag mis ging nu opgeroepen om het binnen 2 weken dan nog maar eens te proberen: ‘Op woensdag 12 april van 13.00 tot 14.00 uur kunnen de meisjes de HPV-vaccinatie alsnog halen’ (gevolgd door een 2e inspuiting in september). www.ggdzeeland.nl

Dit amper 5 dagen na het bericht dat de GGD ook in Amsterdam een paar ‘steekjes’ heeft laten vallen. ‘Door een fout van GGD Amsterdam met een glucosemeetapparaat zijn er tussen 19 januari en 16 maart mogelijk tientallen cliënten besmet met hepatitis b, c of hiv.’ ‘Volgens de GGD is er een geringe kans dat zij echt besmet zijn geraakt’. www.nationalezorggids.nl

De GGD in Zeeland blijkt zich ook zorgen te maken over het feit dat van de 100 opgeroepen meisjes de helft maar kwam opdagen. De vaccinatiegraad in Zeeland is verontrustend laag (zie uitzending Omroep Zeeland). Dit voorval zal dan zeker niet bijdragen om dat percentage omhoog te krikken…

Is het aan de lopende band toedienen van vaccins dan zover gekomen dat verpleegkundigen en verantwoordelijke GGD-artsen niet eens meer opmerken, controleren en willen weten WAT ze precies inspuiten? Het is al bekend dat zij zelf niet bekend zijn met de inhoud van de bijsluiters, maar blindelings een verkeerd vaccin toedienen EN het dan vervolgens bagatelliseren als ‘geen probleem hoor’, is helemaal uit den boze.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen bij wie dan een belletje gaat rinkelen en die tot de ontdekking komen dat ze niet naar behoren worden voorgelicht over de inhoud, de werking en vooral de veiligheid van vaccins.

 

11-01-2017 – Uit ‘Huisartsen en Wetenschap’:

“Het animo voor vaccinatie daalt de afgelopen jaren gestaag, van 77% van de geïndiceerden in 2005 tot rond de 50% in 2015. Er zijn verschillende redenen waarom mensen zich wel of niet laten vaccineren, zoals opvattingen over de werkzaamheid van influenzavaccinatie en hoe hoog mensen de kans inschatten dat ze zelf griep krijgen.”

Bron: www.link.springer.com/article/10.1007/s12445-017-0017-8

 

11-01-2017 – US Media en farma in paniek: Trump benoemt vaccinatie-criticus als voorzitter vaccinatie-panel

Trump benoemd Robert Kennedy Jr als hoofd van commissie die veiligheid van vaccins gaat onderzoeken!

Bron: www.brekendnieuws.nl/11-01-17-US-Media-en-farma-in-paniek-Trump-benoemt-vaccinatie-criticus-als-voorzitter-vaccinatie-panel.html

 

9-12-2016 – Klacht tegen EMA inzake HPV-vaccins

Deense artsen en het Nordic Cochrane Research Center hebben klacht neergelegd tegen het EMA (European Medicines Agency) voor het negeren en bagatelliseren van de alarmsignalen mbt de veiligheid en werking van de HPV-vaccins, Gardasil en Cervarix. Ook Frankrijk/Japan/US/UK/Spanje/Ndl maken zich zorgen. En intussen gaat het inenten van jonge meisjes met een onder verdenking staand vaccin wereldwijd gewoon door… ‘Als het niet zeker is dat iets 100% veilig is voor de volksgezondheid, zou het voorzorgsprincipe van toepassing moeten zijn.’

Bron: www.thevaccinereaction.org/2015/12/european-agency-declares-hpv-vaccines-safe-but-denmark-japan-skeptical/

 

15-11-2016 – HPV uitzending op zorg.nu

Je dochter wel of niet laten inenten met het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker, steeds meer ouders twijfelen. Want wat zijn de bijwerkingen eigenlijk? En word je daar wel goed over voorgelicht? Ouders wereldwijd maken zich zorgen.

Bron: Zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/15-11-2016/

 

01-09-2016

De eerste keer dat de Nederlandse staat aansprakelijk gesteld wordt voor vaccinatieschade is een feit.
Documentaire op Een vandaag. Te bekijken op www.npo.nl/eenvandaag/01-09-2016/AT_2055186

Screen Shot 2016-09-02 at 12.34.20

 

01-05-2016

Nieuwe facebook groep ‘Bring Vaxxed to the Netherlands’ – opgezet om deze film naar Nederland te krijgen.

Screen Shot 2016-05-03 at 15.06.56

Sluit je aan bij deze groep (even aanmelden) en verspreid deze informatie zoveel mogelijk! De Vaxxed-organisatie zal hiermee een duidelijk signaal gegeven worden dat we ook in Nederland uitkijken naar deze film (die het verband laat zien tussen vaccinaties en autisme en intussen wereldwijd al heel wat stof heeft doen opwaaien via pers/tv/Robert De Niro/uitverkochte bioscoopzalen in de US/…)

Aanmelden voor de Facebookgroep

 

26-04-2016 Griepprik verplicht

Een rapport van het RIVM over het griepvaccin binnen de zorg. Met deze eindconclusie: ‘…bevelen we ten slotte aan om verplichte vaccinatie te overwegen omdat vrijwillige vaccinatie niet het beoogde effect heeft op het vaccinatiegedrag van gezondheidswerkers.’

Bron: www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Uitgaven/Infectieziekten_Bulletin/Jaargang_27_2016/April_2016/Inhoud_april_2016/Bevordering_van_de_influenzavaccinatiegraad_onder_gezondheidswerkers_kleine_beslissing_grote_impact

 

Vaccineren ouderen:

Het aanboren van een groeiende doelgroep, de 65 plussers, de babyboomers van toen… De Gezondheidsraad zal in juni een advies over het gordelroosvaccin uitbrengen (toevallig net op tijd voor de volgende griepprik-ronde?). Het Vakblad Thuiszorg reikt alvast maar even deze tip aan: ‘Gelijktijdige toediening van het gordelroosvaccin met het griepvaccin, maakt toepassing in de reeds bestaande vaccinatie-infrastructuur door Nederlandse huisartsen mogelijk’. Zouden de voorstanders van dit nieuwe vaccin zich eigenlijk wel bewust zijn van het feit dat dit besmettelijk kan zijn voor anderen? Waarschuwing in de bijsluiter: ‘Zostavax is een levend, verzwakt varicella-zoster vaccin en toediening kan resulteren in VERSPREIDE ziekte bij individuen die lijden aan immunosuppressie of immunodeficiëntie.’

Bron: www.vakbladthuiszorg.nl/vaccinatie-voor-ouderen-hard-nodig/

 

18-04-2016 – Man Made Epidemic

Filmmaker Natalie Beer sets off on a journey around the world speaking to leading doctors, scientists and families to find out the truth about the autism epidemic and whether or not vaccines have a role to play. The film explores the common misconception that autism is solely genetic and looks into scientists concerns over recent years about environmental factors such as medication and pesticides which continue to leave our children with physical and neurological damage.

Teken de Publieke Verklaring voor een transparant vaccinatiebeleid en het behoud van een vrije vaccinatiekeuze.