De informatie op deze site is bedoeld als uitnodiging om na te denken over wat we doen als we vaccineren.
Om te beseffen wat we inspuiten, voordat we het inspuiten, en een bewuste keuze te maken om dit wel of niet te doen.
Ten tweede willen we mensen uitnodigen actief bij te dragen aan bewustwording en het behoud van ons recht op een vrije keuze.

Vaccineren is geen verplichting maar een mogelijkheid.

‘Vaccinvrij’ wil ouders bekrachtigen in het maken van een persoonlijke, verantwoordelijke en bewuste keuze.

 • Voor zwangere vrouwen en aanstaande vaders die zich breed willen laten informeren over vaccins.
 • Voor ouders die vaccinatieschade vermoeden en/of vastlopen in het reguliere circuit met onbegrepen klachten.
 • Voor ouders die zich afvragen of je ook kunt opgroeien zonder vaccins (en zonder te parasiteren op gevaccineerde kinderen).
 • Voor gezondheidswerkers en andere geïnteresseerden.
 • Voor iedereen die bereid is een paar uur van zijn of haar tijd te investeren om zich in te lezen en mee te denken over de zin en onzin van vaccins.

Door Frankema:

 • Passie: Healing en Communicatie.
 • Besloot in 1997 haar kinderen niet te laten vaccineren.
 • Dit leidde tot een hobbelig pad met angst / kritiek / vraagtekens en bovenal twee heel gezonde kinderen!
 • Onderzocht eerst vaccins en later verschillen tussen gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen.
 • Besloot in 2010 haar opmerkelijke inzichten naar buiten te brengen.
 • Het resultaat is deze website (2010), een boek ‘Vaccinvrij – ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ (2016) en het Ouderplatform

De tijd dat een kleine groep voortrekkers maatschappelijke veranderingen tracht door te voeren ligt achter ons. De maatschappij IS aan het veranderen en de verspreiding van informatie, de groei van het bewustzijn en de daaruit voortvloeiende transformatie wordt door steeds meer mensen gedragen. Het gaat er niet om dat een paar mensen veel doen, maar dat veel mensen iets doen. Lees meer

“In a gentle way, you can shake the world” ~ Mahatma Gandhi


“Vaccineren is niet verplicht, maar je moet stevig in je schoenen staan om je eigen keuzes te maken. Je moet niet alleen voor jezelf kunnen verantwoorden wat je doet, maar ook voor de buitenwereld. Goede informatie is daarom heel hard nodig. Deze website is een geweldige steun in de rug voor ouders. Een overdaad aan onweerlegbare feiten, en een dringend beroep op je eigen gezonde verstand.“

Flora Kleynjan, moeder van een ongevaccineerd kind en oma van een ongevaccineerd kleinkind


“Elke zwangere vrouw heeft twee belangrijke keuzes te maken; thuis bevallen of in het ziekenhuis en meteen daarna: de baby wel of niet vaccineren. De schrijfster heeft het voorwerk voor het laatste gedaan. Een aanrader voor mensen die snel alle in’s en out’s van dit dilemma willen doorzien.”

Joyce Pula – doula, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, www.saimithra.nl

Deze website gaat niet over gelijk hebben… Niet over voor of tegen, goed of fout, debat of discussie.

Hij gaat over wat er nodig is voor het maken van een goed geïnformeerde keuze. De kern van deze site bestaat uit een e-book, blog, ouderplatform en enquête.

Vaccineren is geen verplichting, maar een mogelijkheid!

Nieuwsflits

Wil je op de hoogte blijven van belangrijk nieuws? Meld je dan aan voor de ‘Vaccin Vrij Nieuwsflits”.

Ouderplatform

Reacties op het Ouderplatform:

“Niemand lijkt écht te weten wat er in een vaccin zit en of het schadelijk zou zijn. De huisarts niet en op het CB weten ze je al evenmin goed te kunnen informeren. Dat vind ik bijzonder kwalijk.”
“We zijn 1 keer geweest op het consultatiebureau, maar ik voel niet de behoefte er nog eens heen te gaan.”
“Tegen de tijd dat hij voor zijn 9 jaar prik in aanmerking kwam, kwam ik er pas achter wat er nog meer in die vaccins zit!”
“Tot de BMR-prik was het een zeer communicatief kind maar na deze inenting raakte hij in zichzelf gekeerd en kon de paar geleerde woordjes die hij ervoor sprak niet meer gebruiken.”
“De CB-arts begon haar verhaaltje en sloot af met: en als laatste krijgt hij dan die en die prik… Ik zei meteen: ‘Nee die krijgt hij niet’; ik ben er al over uit dat we niet meer laten vaccineren, en mijn vriend heeft nog wat twijfels dus we stellen het sowieso uit.”
“Op dit moment wordt ze ‘ontstoord’ door een homeopaat en de resultaten zijn geweldig. Weg jeuk!”
“Mijn dochtertje heeft de eerste 3 prikken gehad en het voelde zo verschrikkelijk dat ik ben gaan zoeken op internet.”
“Ik vind het verschrikkelijk verdrietig dat er zoveel babytjes, net wanneer hun leven begint, zo veel rommel in hun lijfje krijgen ingespoten. Vaak met liefdevolle ouders die hun handje vasthouden, met de beste intenties in hun hart.”
“Onze dochter (nu 6) heeft na de BMR schade opgelopen. Van een mooi levendig meisje, werd het een kind met vele problemen.”
“Ik ben van mening dat ons eigen lichaam beter voor ons kan zorgen dan welk vaccin dan ook.”
“Nu een 12 jarige dochter, zonder streng dieet, gezond, niet ingeënt, nooit ziek, en nooit reguliere medicatie.”
“Ik weet niet eens meer concreet hoe ik de beslissing gemaakt heb maar wel dat ik er heel erg zeker van was. Een gevoel van ‘niemand krijgt die spuit er bij mijn kind in’.”
“Het is gewoon een kwestie van een paar uurtje lezen en vooral zélf goed blijven nadenken!”
“Frustrerend vind ik het, dat je als pasgeboren ouder zo eenzijdig wordt geïnformeerd, door overheid en consultatiebureau.”
“We geloven gewoon niet in de ‘bescherming’ die uit een spuitje komt!”
“De consultatiebureau-arts sloot niet uit dat de reactie van mijn dochtertje te maken kon hebben het vaccin en maakte melding bij het RIVM.”
“In januari 2015 zei de kinderarts uit het niets: ‘Ik mag het nergens vermelden ik mag het ook niet zeggen. Maar ga eens kijken naar vaccinaties. De ontstekingen die zij steeds krijgt kon daar wel eens mee te maken hebben.’”
“Ik zou heel graag zien dat ouders kritischer worden en hun eigen gezondheid en die van hun kinderen niet zomaar uit handen geven.”
“Wij vonden het ook heel gewoon dat een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje een kinderziekte had.”
“Mijn neefje was ingeënt heeft toch kinkhoest gekregen.”
“Mijn eerste reactie was: ‘dat heeft met die prik te maken.’ En eigenlijk zijn we daar allemaal van overtuigd, hoewel er geen melding van gemaakt is.”
“Hij werd na de 1e prikken heel ziek en heeft een uur of 3 gekrijst.”
“Wat laat je daadwerkelijk in het lichaam van je kind spuiten?”
“Eén van de kinderartsen wilde ons onder 4 ogen spreken, en op persoonlijke titel waarschuwde hij ons heel serieus voor vaccinaties en raadde ons aan er meer over te lezen.”
“De verpleegkundige reageerde openlijk; ze zei dat hij zeker reactie had op de K in de vaccinatie. Er werd direct op zijn lijst vermeld dat hij die NIET meer mocht hebben.”
“Een van de kinderartsen wilde ons onder vier ogen spreken. Op persoonlijke titel waarschuwde hij ons heel serieus voor vaccinaties, en raadde ons aan er meer over te lezen.”

"To awakening people everywhere: May your choices be conscious"

  Walene James
 

E-book “Vaccin Vrij”

Denken

Hoofdstuk 1 gaat over denken. Klopt wat we denken dat waar is over vaccins en infectieziektes met de werkelijkheid?

Voelen

Hoofdstuk 2 gaat over voelen. Waarom zijn we zo bang voor infectieziektes? Kunnen we blind vertrouwen op beleid en medisch dogma?

Realiteit

Hoofdstuk 3 gaat over realiteit. Wat spuiten we precies in? Wat is het effect van de chemische stoffen die we injecteren in het lichaam van een baby?

Mogelijkheid

Hoofdstuk 4 gaat over mogelijkheid. Kunnen we gezondheid creëren zonder gif of angst? En waarom zouden we hier over na moeten denken?

Boek Vaccin vrij Het boek: Vaccin Vrij!
Meer weten?

Reacties

“Vaccineren is niet verplicht, maar je moet stevig in je schoenen staan om je eigen keuzes te maken. Je moet niet alleen voor jezelf kunnen verantwoorden wat je doet, maar ook voor de buitenwereld. Goede informatie is daarom heel hard nodig. Deze website is een geweldige steun in de rug voor ouders. Een overdaad aan onweerlegbare feiten, en een dringend beroep op je eigen gezonde verstand.“

Flora Kleynjan, moeder van een ongevaccineerd kind en oma van een ongevaccineerd kleinkind

“Elke zwangere vrouw heeft twee belangrijke keuzes te maken; thuis bevallen of in het ziekenhuis en meteen daarna: de baby wel of niet vaccineren. De schrijfster heeft het voorwerk voor het laatste gedaan. Een aanrader voor mensen die snel alle in’s en out’s van dit dilemma willen doorzien.”

Joyce Pula – doula, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, www.saimithra.nl

Teken de Publieke Verklaring voor een transparant vaccinatiebeleid en het behoud van een vrije vaccinatiekeuze.