Eenzijdige berichtgeving rond de “zware griepgolf rond de kerst” – 2014

Lees het onderstaande antwoord op een brief van Ellen vader naar een medewerker van de grote griepmeting:

Geachte mevrouw Vader,
Hartelijk dank voor uw reactie en uw belangstelling in de Grote Griepmeting. U schreef:

“Ik ben bezorgd over de eenzijdige berichtgeving in de media (die grotendeels verwijst naar De Grote Griepmeting) waarin gewaarschuwd wordt voor de deze winter verwachte “zware griepgolf”. Maar dit dan zonder de door u hier gemelde nuancering van de directeur van de CDC: “Het is nog te vroeg om met zekerheid te zeggen dat het een zwaar griepseizoen gaat worden.”

Ik deel uw zorg. Naar aanleiding van het persbericht op de Grote Griepmeting werd ik maandag gebeld door een verslaggeefster van het Algemeen Dagblad. Haar artikel daarover verscheen dinsdagochtend in de krant:
http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3812240/2014/12/16/Kerst-brengt-dit-jaar-zware-griep.dhtml

In dat artikel staat eigenlijk geen woord verkeerd. Maar de kop erboven (die doorgaans niet door de schrijver/schrijfster, maar door de eindredactie wordt bedacht) is voor tweeërlei uitleg vatbaar. ‘Kerst brengt dit jaar zware griep’ slaat op het feit dat de Kerst(vakantie) kan bijdragen aan de verspreiding van het gemuteerde virus van de VS naar Europa. Maar wie het snel leest, kan het helemaal verkeerd interpreteren, namelijk dat met Kerst dit jaar een zware griep plaatsvindt.

In de huidige journalistiek is helaas bitter weinig eigen werkzaamheid. Afgezien van de vele radio-interviews die ik op dinsdag gaf, heeft geen enkele krantenjournalist mij gebeld of anderszins contact met mij opgenomen. Toch ‘jatte’ iedere krant delen uit het AD-bericht, en ging zelf verder speculeren over de vermeende Kerstgriep, verkeerdelijk geïnspireerd door die krantenkop van het AD. Lees mee en huiver:

Telegraaf (nog heel redelijk):’ Mogelijk zware griep op komst’
www.telegraaf.nl/gezondheid/23456110/___Kerst_brengt_zware_griep___.html

Metro: ‘Zware griep rond Kerst dreigt’
http://www.metronieuws.nl/nieuws/zware-griep-rond-de-kerst-dreigt/SrZnlp!hRS31RcBlvusE/

The Post online: ‘Zware griep als Kerstcadeau’
nieuws.thepostonline.nl/2014/12/16/zware-griep-als-kerstcadeau/

Het Laatste Nieuws (België): ‘Griepepidemie dreigt met Kerst’
www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2153714/2014/12/16/Griepepidemie-dreigt-met-kerst.dhtml?show=art

Omroep Gelderland: ‘Zin in kerst? Helaas, u krijgt de griep’
www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2077941/zin-in-kerst-helaas-u-krijgt-de-griep.htm

PowNed: ‘Deze winter griep des doods’
www.powned.tv:80/nieuws/binnenland/2014/12/deze_winter_griep_des_doods_af.htm

GeenStijl: ‘Kerst in teken van griepvirus des doods’
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/12/griepepidemie.html

Tijdens de radiogesprekken heb ik alles heel precies verteld, en er zelfs op gewezen dat wat in de kranten werd bericht over een griepepidemie met Kerst absoluut niet juist is. Meestal vindt de seizoensgriep plaats als het flink kouder wordt. Doorgaans in januari/februari. Met een nieuwe virusstam kan dat ook wel in december zijn (zoals in 2003), maar ook nog zo laat als maart/april. Met name voor Omroep Gelderland had ik dat vrij langdurig uitgelegd. Desondanks maakt een webredacteur er dan weer een hele andere samenvatting van en zet er ook weer een volkomen uit de lucht gegrepen kop boven. Je wordt er moedeloos van.

Wat nu het gemuteerde A(H3N2) betreft: ook de wereldgezondheidsorganisatie WHO en het Europese ECDC hebben de waarschuwing van het Amerikaanse CDC inmiddels opgenomen in hun ‘FlunewsEurope’ van 15 december (www.flunewseurope.org/FileRepository/Weekly%20influenza%20surveillance,%20week%2049,%202014

%20-%2012%20Dec%202014%20en.pdf). Het blijkt dat inmiddels ook al in Europa gemuteerde virussen worden aangetroffen:

 

“Of the genetically characterized A(H3N2) viruses, eight (six A/Texas/50/2012 subgroup 3C.1 and two A/Samara/73/2013 3C.3) are in genetic groups containing viruses that have antigenic properties similar to the vaccine virus, but 25 (21 A/Hong Kong/5738/2014 3C.2a and four A/Switzerland/9715293/2013 3C.3a) are in genetic groups containing viruses that show antigenic drift from the vaccine virus. In summary, 76% of the genetically characterized A(H3N2) viruses are in subgroups containing antigenic drift variants compared to A/Texas/50/2012 (the vaccine component for the northern hemisphere 2014–2015 season).”

In ons land is de griep afgelopen week op de rand van epidemisch geworden in het westen en zuiden. Als dat volgende week doorzet, zou het een teken kunnen zijn voor het begin van een echte epidemie. Ook in Groot-Brittannië is al sprake van regionale griep. In België zien we nog niet veel. Zie de bijgevoegde kaartjes. In ieder geval lijkt het aantal griepgevallen zich nu reeds op een hoger niveau te bevinden dan tijdens de lichte epidemie van afgelopen voorjaar. Maar nogmaals; hoe het werkelijk gaat verlopen, is nog koffiedik kijken. Precies diezelfde woorden heb ik ook op de radio gebruikt.

Met vriendelijke groet,
namens de Grote Griepmeting

Eenzijdige berichtgeving rond de “kinkhoest epidemie” – 2014

“Kinkhoest ‘piekt op 1200’, maar vaccin faalt” lezen we in nieuwsblad.be(bron 1) waarna er doodleuk een pleidooi komt voor méér vaccins! Dit is vrij gebruikelijk. Als gevaccineerde kinderen toch ziek worden, dan wordt er een “extra prik” aangeboden. Wat is de logica hierachter?

Dat het kinkhoestvaccin geen garantie kan bieden dat kinderen die ertegen gevaccineerd zijn de ziekte niet kunnen krijgen is overigens al lang en breed bekend.

Meer weten? Lees ‘Vaccinvrij, ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ – Door Frankema

Bron:

ww.nieuwsblad.be/cnt/dmf20141229_01450328

Eenzijdige berichtgeving over de “Mazelenepidemie”: Nederland / Duitsland / Amerika

Nederland:

Er staat niet in de krant dat het 17-jarige meisje dat in 2013 aan de mazelen overleed in Nederland vanaf zeer jonge leeftijd ernstige onderliggende gezondheidsproblemen had. De enige die daar aandacht op vestigde was het schoolhoofd.

“Het was fysiek geen sterk meisje… en één van de dingen waar ze na de zomervakantie – naast alle andere dingen mee moest dealen was dat ze problemen had met de longen.” Hoofd van het Calvijncollege (Bron 1)

Er staat niet in de krant dat kinderen die tegen de mazelen gevaccineerd zijn de ziekte toch kunnen krijgen. Op de bijsluiter voor ouders van het combivaccin tegen mazelen, bof en rode hond M-M-RVAXPRO staat:

“Zoals met andere vaccins is het mogelijk dat M-M-RVAXPRO niet alle gevaccineerde personen beschermt” (Bron 2)

Er staat niet in de krant dat ouders ernstige bijwerkingen rapporteren naar aanleiding van het vaccin.(Bron 3)

Meer weten over de mazelenuitbraak in Nederland 2013?

Lees de ‘mazelenspecial’ in het boek ‘Vaccinvrij, ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ ~ Door Frankema

Duitsland:

Er staat niet in de krant dat het onderzoek naar de doodsoorzaak van het jongetje van 18 maanden dat ‘aan de mazelen overleed’ nog niet afgerond was. (Bron 4) Hoogstwaarschijnlijk was hij ook gedeeltelijk gevaccineerd. In Duitsland krijgen de kinderen de eerste BMR tussen de 11-14 maanden en de tweede tussen de 15 – 23 maanden. En kinderen die niet ‘volledig’ gevaccineerd zijn worden officieel geregistreerd als ‘ongevaccineerd’. (Bron 5)

Er staat niet in de krant dat in de periode 2000 – 2014 er 18 meldingen gedaan zijn van overlijden door het BMR-vaccin. (Bron 6)

Meer weten over de mazelenuitbraak in Duitsland?

impformation.org/de/blog/impfschaeden/tod_nach_masern/2015-02-23/51/

Amerika:

Er staat niet in de krant dat volgens officiële bronnen er de laatste tien jaar niemand gestorven is aan de mazelen maar 108 gerapporteerde sterfgevallen gelinked zijn aan het mazelenvaccin.

“Centers for Disease Control and Prevention (CDC) and the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) reveal that nobody has died from measles in more than 10 years, while at least 108 deaths reported in VAERS during the same time frame have been linked to measles vaccines.” (Bron 7)

Er staat niet in de krant hoeveel geld er verdiend wordt op vaccins en hoe de vaccin industrie constant bezig is met marketing en het beïnvloeden van het vaccinatiebeleid.

“The $30 billion global vaccine market today will be worth a projected $100 billion or more in ten years.”

(..) “After headlines like “What would Jesus do about measles?” and “God wants you to vaccinate your children” marked a new low in American journalism, it became clear that the so-called “vaccine war” is really a culture war on freedoms, values, and beliefs that have long defined who we are as a nation. How it is fought and where it ends will determine the kind of nation America will become in the 21st century.” Barbara Lou Fisher (oprichtster National Vaccin Information Centre, U.S.A) (Bron 8)

Meer weten over de mazelen uitbraak in Disneyland – 2015?

Lees het artikel “Measles in Disneyland – Third MMR Shot and Vaccine Exemption Ban” (waaruit hieronder twee citaten), het artikele “The Vaccine Culture War in America: Are you ready? en het overzicht van artikelen over mazelen in Natural News.

“Like wildfire, the story spread globally even though there was – and still is – limited information about the 51 lab-confirmed cases of measles public health officials say are linked to the happiest place on earth.
… The U.S. has a population of more than 320 million people and 38 million people live in California, so it is curious why a handful of measles cases prompted one California newspaper to quickly place blame on parents making informed vaccine choices, calling them “ignorant” and engaged in a “self-absorbed rejection of science.”

articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/02/10/measles-disneyland.aspx

articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/03/17/vaccine-culture-war.aspx?e_cid=20150317Z2_DNL_NB_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20150317Z2_DNL_NB&et_cid=DM70019&et_rid=878635250

www.naturalnews.com/measles.html

Er staat niet in de krant dat gevaccineerde kinderen andere (on)gevaccineerde kinderen kunnen besmetten. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken die rapporteren dat de mazelen uitbreekt onder kinderen die recentelijk gevaccineerd zijn. (Bron 9)

Bronnen:
 1. www.youtube.com/watch?v=f4bAKKz9lEM
 2. Bijsluiter voor ouders www.rivm.nl/dsresource?objectid=rivmp:183946&type=org&disposition=inline&ns_nc=1
 3. databank.lareb.nl/Bijwerkingen/Result?formGroup=Injectie&atc=J07BD52&lang=nl&drug=MMRVAXPRO+%28BOF%2FMAZELEN%2FRUBELLAVACCIN%29
 4. www.welt.de/newsticker/dpa_nt/infoline_nt/schlaglichter_nt/article137760029/Toter-Masern-Patient-in-Berlin-Charite-prueft-Ursache.html
 5. www.gp-weilbach.de/Hintergrundwissen/ImpfschemaKinder.htm
 6. impformation.org/de/blog/impfschaeden/tod_nach_masern/2015-02-23/51/
 7. www.naturalnews.com/048518_measles_vaccines_CDC_data.html
  www.naturalnews.com/048573_measles_deaths_MMR_vaccine_immunization_dangers.html
 8. articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/03/17/vaccine-culture-war.aspx?e_cid=20150317Z2_DNL_NB_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20150317Z2_DNL_NB&et_cid=DM70019&et_rid=878635250
 9. www.youtube.com/watch?v=7Kp7oUvEYGQ#t=15

Eenzijdige berichtgeving over de “mazelenepidemie” – of welke epidemie dan ook in de ‘Biblebelt’

 

Het uitbreken van een kinderziekte in de ‘bible-belt’ wordt in de regel door de media aangegrepen om de bewoners van deze regio in een kwaad daglicht te stellen. De algemeen geaccepteerde interpretatie is dat de ziekte ‘uitbreekt’ omdat de vaccinatiegraad in de ‘biblebelt’ niet hoog genoeg is. En dat de ziekte dus niet meer voor zou komen als men maar meer zou vaccineren. In de praktijk zien we dat er geen garantie bestaat dat dit zo is. Gevaccineerde kinderen kunnen net zo goed de ziekte krijgen waar ze – in theorie – tegen ‘beschermd’ zijn. Zelfs met een vaccinatiegraad van 100% breken er kinderziektes uit.(bron 1)

Een ander belangrijk punt is dat steeds meer goed geïnformeerde ouders binnen en buiten de ‘biblebelt’ er niet voor kiezen om hun kinderen te ‘beschermen’ tegen kinderziektes, omdat men:

– de kinderziektes ziet als een normale, gezonde ontwikkelingsfase nodig voor het ontwikkelen van een krachtig immuunsysteem;
– weet dat men pas begon met vaccineren tegen de kinderziektes toen deze al praktisch geen slachtoffers meer maakten.(bron 1)
– luistert naar de verhalen van andere ouders die hen waarschuwen voor de bijwerkingen van vaccins!

 

Bronnen:
 1. Dat gevaccineerde kinderen de ziekte toch nog kunnen krijgen is een feit. Voorbeelden:
  ‘Measles Outbreak in a Fully Immunized Secondary-School Population’ -Tracy L. Gustafson
  www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJM198703263161303
  ‘Epidemic Measles in a Highly Vaccinated Population’ – D. Michael Shasby, M.D
  www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM197703172961102
  <em‘Mumps Outbreaks in Vaccinated Populations: Are Available Mumps Vaccines Effective Enough to Prevent Outbreaks’? – Gustavo H. Dayan, Steven Rubin
  cid.oxfordjournals.org/content/47/11/1458.full
  Als je een google search doet op ‘outbreak of disease in vaccinated population’ vind je duizenden van dit soort titels van de artikelen die verschenen zijn in medisch wetenschappelijke tijdschriften over het uitbreken van infectieziekten onder kinderen die tegen die ziekte gevaccineerd zijn.
 2. Zie onder andere deze link:
  ‘Vaccines did not safe us’ childhealthsafety.wordpress.com/graphs

Lees voor meer informatie over de mazelen epidemie in de zomer van 2013 de ‘Mazelenspecial’ in: ‘Vaccinvrij, ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’ – Door Frankema

Eenzijdige berichtgeving over de Mexicaanse “grieppandemie” 2009

De mediahype rondom de Mexicaanse griep annex Varkensgriep, annex H1N1 griep is dermate extreem geweest dat vele Nederlanders erdoor wakker geschut zijn.

“In februari 2009 krijgt een vijfjarig jongetje in Mexico pijn in zijn keel. Anderhalf jaar later worden alleen al in Europa meer dan honderd miljoen griepvaccins vernietigd. Overheden hebben enorme verliezen geleden – de farmaceutische industrie maakte een miljardenwinst. Wat is er gebeurd? En welke rol heeft de media in dit verhaal gespeeld?” Daan de Wit

Voor realistische en goed onderbouwde informatie over de Mexicaanse griep lees het boek: ‘Dossier Mexicaanse Griep – een kleine griep met grote gevolgen’ – Daan de Wit

Eenzijdige berichtgeving over het HPV-vaccin

Welke krant of redacteur van een actualiteiten programma leest een artikel als:

‘Merck Researcher Admits: Gardasil Guards Against Almost Nothing’ – Joan Robinson and Steven W. Mosher
pop.org/content/merck-researcher-admits-gardasil-guards-against-almost-nothing

Er is weinig reden om aan te nemen dat de situatie in Nederland daar veel vanaf zal wijken. Wie gaat ons eerlijke informatie geven over een zeer omstreden vaccin? Wie zoekt uit hoe het echt zit, laat de ouders die negatieve ervaringen met het vaccin hebben aan het woord in plaats van alleen leden van gezondheidsraden en andere provaccinatoren?

Meer weten? Zie de HPV pagina elders op deze site. Of lees het boek ‘Baarmoederhalskanker’ van Désirée Röver alleen nog te bestellen via www.desireerover.com

Journalisten

If it bleeds, it leads” ~ Bill Applegate (news director)

Klopt alles wat er in de kranten staat? Komen de voorspellingen met betrekking tot ‘gevaarlijke epidemieën’ uit? Is de informatie over de noodzaak van nieuwe vaccins waar? Hebben de beschuldigende vingers naar ongevaccineerden het bij het juiste eind? Kunnen we de woorden van beleidsmakers, experts en persvoorlichters van het RIVM vertrouwen? Geven de kranten en actualiteitenprogramma’s ons volledige informatie of mogen bepaalde dingen niet naar buiten komen?

De grootste misleiding wordt niet veroorzaakt door de informatie die ons gegeven wordt, maar door de informatie die achtergehouden wordt.

 

In het gemiddelde krantenbericht dat ons informeert over epidemie X,Y,Z:

– wordt informatie gegeven over het aantal kinderen die een bepaalde infectieziekte hebben, maar niet over hoeveel van deze kinderen daartegen gevaccineerd (en dus beschermd???) waren.

– wordt informatie gegeven over hoeveel kinderen in het ziekenhuis terechtkomen met complicaties van een bepaalde infectieziekte, maar niet over hoeveel van hen onderliggende aandoeningen hebben, of behandeld zijn met koortsremmers (die hun immuunsysteem saboteren wat dus juist complicaties kan veroorzaken)

– wordt informatie gegeven over kinderen die sterven aan een infectieziekte, maar krijgen we géén informatie over het aantal kinderen dat sterft aan het vaccin ertegen. Elk jaar ontvangt het RIVM 4-10 meldingen van kinderen die overleden zijn na vaccinatie. (Bron 1) Daarnaast krijgt het RIVM jaarlijks honderden meldingen van (ernstige) vaccinatieschade. Dit is het topje van de ijsberg omdat de meeste ouders niet weten hoe je melding doet, en vaccinatieschade over het algemeen in een wolk van ontkenning gehuld wordt.

– wordt informatie gegeven over de epidemie die ons te wachten staat, maar ehhhhh als het gevaar uitblijft… wordt er géén excuses, of compensatie aangeboden voor de ernstige ongewenste neveneffecten van het vaccin. Bijvoorbeeld: de Mexicaanse griep heeft tot gevolg gehad dat vele moeders miskramen hebben gekregen en vele kinderen narcolepsie (slaapziekte) ontwikkelden. De mediahype die losbrak naar aanleiding van de dreiging van de ‘Mexicaanse griep’ staat niet in verhouding met de berichtgeving over de schade die het vaccin veroorzaakt heeft. (Bron 2)

– wordt informatie gegeven over het gevaar van de ziekte (in de meeste gevallen gaat dat over complicaties van de ziekte), maar géén informatie over de risico’s van vaccineren!

 

Voorbeelden van eenzijdige berichtgeving:

Eenzijdige berichtgeving rond de “zware griepgolf rond de kerst” – 2014 Lees meer
Eenzijdige berichtgeving rond de “kinkhoest epidemie” in België – 2014  Lees meer
Eenzijdige berichtgeving over de “mazelenepidemie” in Nederland – 2013 / Duitsland 2015 / Amerika 2015 Lees meer
Eenzijdige berichtgeving over de “mazelenepidemie” – of welke epidemie dan ook in de ‘biblebelt’  Lees meer
Eenzijdige berichtgeving over de Mexicaanse “grieppandemie” 2009 – Lees meer
Eenzijdige berichtgeving rondom het HPV vaccin – Lees meer
Enzovoorts.

Vanwege de overwegend eenzijdige en misleidende berichtgeving in de reguliere media, is er een alternatief nieuwscircuit ontstaan. Ouders, artsen en wetenschappers informeren elkaar via een groot aantal website’s, nieuwsbrieven, youtubes, de facebookgroep van Vaccinvrij etc. etc.

Geen tijd meer voor onderzoeksjournalistiek?

Amerikaans journaliste Sharyll Atkisson geeft op youtube haar visie over de steeds verdergaande beperking van onderzoeksjournalistiek in de hedendaagse media.

“Journalism is suffering from a crisis of it’s own making”

“The Rightful Owners of Public Information”

Op de website van Sharyl Atkisson staat een sectie over vaccinatie onderwerpen.

Meer weten?

Artikelen:

‘Zika virus ziekte’ – het verschil tussen wat er aan de hand is, en wat er in de kranten staat – deel 1 ~ Door Frankema Klik hier

‘Zika virus ziekte’ – het verschil tussen wat er aan de hand is, en wat er in de kranten staat – deel 2 ~ Door Frankema Klik hier

‘EU Courts Rule Vaccine Injuries Can Exist’ ~ Vaxxter Klik hier
De hoogste rechtbank in de Europese Unie heeft woensdag 21-06-2017 geoordeeld dat vaccins verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het krijgen van een ziekte, ook als nog geen bewijs is geleverd voor een verband. Nieuws op CNN en vandaag ook in België, maar genegeerd door de Nederlandse pers. De eerste keer dat het door de EU erkend wordt dat vaccinatieschade wel degelijk serieus genomen moet worden…

Boek:

‘The Big Autism Cover-Up: How and Why the Media Is Lying to the American Public’ – Anne Dachel

Youtube:

Je zult niet geloven wat ze toegaven in het nieuws in 1971…

 

“Door de mazelen ging er helemaal niemand dood… Door het mazelenvaccin wel.”

Del Bigtree (van de film Vaxxed) vs Cathy Newman (van de BBC)
Een kort interview over de feiten van mazelen.

 

Dr Moss – Wat zit er in vaccins? (127 doden door mazelenvaccin – 3 door de mazelen)

Dr. Alvin Moss legt een verklaring af voor de ‘West Virginia Commissie van Onderwijs’ op 18 Maart 2017. Hij reageert op de vraag: “Wat zit er in vaccins?” Dr. Moss is een arts en professor van het Centrum voor Gezondheidsethiek & de afdeling Recht, van West Virginia University.
 

Bronnen:
 1. Elk jaar krijgt het RIVM 5 tot 10 meldingen van kinderen die zijn overleden na een vaccinatie.
  www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Persberichten/2010/Pneumokokkenvaccin_geen_oorzaak_overlijden_zuigelingen
  Op 18:30 bevestigt Roel Couthino dat er 5 tot 10 kinderen per jaar sterven na vaccinatie
  www.npo.nl/netwerk/06-11-2009/NCRV_1348618
 2. De berichtgeving over het aantal vrouwen dat miskramen kreeg naar aanleiding van het H1N1 vaccin is in Nederland nog steeds niet tot de reguliere pers doorgedrongen.
  ‘4,250% Increase in Fetal Deaths Reported to VAERS After Flu Shot Given to Pregnant Women’ – Christina England
  vactruth.com/2012/11/23/flu-shot-spikes-fetal-death
  ‘Swine Flu Alert – Shocking Vaccine Miscarriage Horror Stories’ – Joseph Mercola
  articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/28/shocking-swine-flu-vaccine-miscarriage-stories.aspx
  De berichtgeving over kinderen die narcolepsie ontwikkelden na de griepprik begint boven water te komen.
  ‘Tientallen kinderen met narcolepsie na Pandemrix’ – Lieke de Kwant medischcontact.artsennet.nl/Actueel/Nieuws/Nieuwsbericht/147256/Tientallen-kinderen-met-narcolepsie-na-Pandemrix.htm
  Slaapziekte bij kinderen na inenting Mexicaanse griep – Channa Durlacher en Barbara van Gool
  gezondheid.eenvandaag.nl/tv-items/55276/slaapziekte_bij_kinderen_na_inenting_mexicaanse_griep
Teken de Publieke Verklaring voor een transparant vaccinatiebeleid en het behoud van een vrije vaccinatiekeuze.